Men av og til blir flybaggasje borte.... og det skjedde også her. Kofferten med svineribba dukket aldri opp på baggasjebåndet når Bård ankom Qatar. Etter noen dager fikk han en telefon med beskjed om at kofferten kunne hentes midt på natta på flyplassen. Ribba var dypfrosset når den forlot Nordmøre, men det var den ikke nå. Det store spørsmålet var imidlertid hvor lenge den hadde vært opptint og hvor bagasjen hadde strandet i disse dagene. Med den kuldeperioden som har vært hjemme i Norge hadde det ikke vært noe problem om kofferten hadde ligget på et lagerrom på Gardemoen i noen dager. Verre var det hvis den har ligger på et lagerrom i Qatar eller Istanbul.....
Men, vi var jo alle litt gira på svineribbe nå som vi hadde den innen rekkevidde. Vi luktet og vurderte. Alle var egentlig enige om at den faktisk luktet litt surt, men suget etter svinekjøtt var i ferd med å ta overhånd. Vi tilkalte også eksterne "luktekonsulenter" som kom for å lukte på kjøttet. Joda, litt surt var konklusjonen fra det holdet også.
Men pokker heller, vi vil ha julemat. Løsningen ble mye god akevitt og mye salt. Ribba var god den og det var bare 1 av 9 som var litt guffen i magen dagen etterpå (og det var mest sannsynlig akevitten er vi skjønt enige om......).
All ære til kokken Merete og polfarer Bård!
Takk for en hyggelig aften (bare synd at det var arbeidsdag dagen etter....).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar